Vereniging

Oprichting

Typhoons ’23 is een jonge basketbalvereniging, met veel ervaring. De naam Typhoons zal menig basketbalfanaat in Noord Nederland niet onbekend in de oren klinken. Door omstandigheden is de club, opgericht in 1987, rond 2015 gestopt.

Maar zoals met veel mooie dingen in het leven, krijg je ook basketbal nooit volledig uit het hart van gepassioneerde leden. Al snel kwamen mensen weer bij elkaar. Eerst op een zomerdag met een handjevol spelers tot al snel weer en wind werden getrotseerd door 15 tot 20 basketballers. De eerste ideeén om de club weer officieel leven in te blazen werden al besproken aan de zijlijn.

Iedereen lapte wat geld bij elkaar, waar Michel en Simon vervolgens wel raad mee wisten. Een jaar later werd namelijk de eerste zaal gehuurd aan de Vosholen te Hoogezand! 15 spelers werden er 40. Elke liefhebber van basketbal in de wijde omstreek had inmiddels wel lucht gekregen van dit nieuwe initiatief. Oude vrienden die elkaar weer zagen, oude teamgenoten die verhalen ophaalden. Dat alles in ons kleine zaaltje, waar iedereen welkom was.

Toch is er een ding mooier dan oude verhalen. Dat is namelijk het maken van nieuwe. Een gemeente met zoveel inwoners, daar moet toch ook jeugd wonen die wil gaan basketballen? Via via werd de jeugd benaderd, wie wil er eens komen basketballen? Gratis en voor niets, door trainers met jarenlange ervaring. Komt gezellig langs om te kijken of het iets voor jou is. Dat was de insteek van de basketbalclinics. Enkele weken later, speelden er al 30 kinderen. Wat een succes, om kippenvel van te krijgen.

Het zaaltje aan de Vosholen werd vervangen voor een dubbele zaal aan de Zuiderkroon. Een bestuur werd gevormd, sponsoren benaderd, tenues ontworpen en een nieuwe naam bedacht. Typhoons ’23.